Om oss

Lika bra att säga det direkt – ja, det är Lundachark som gör LunnaMellen.

Med det sagt – Lundachark startade i december 2002, med fyra hängivna korventusiasters hela energi. Deras långa erfarenhet av att producera charkuterivaror fick äntligen utlopp i ett företag som jobbar med tre allt överskuggande principer: kvalitet, kvalitet, och – kvalitet. Deras uppmaning till världen är kort och enkel: Välj bra korv.

Lundacharks första produkt var den numera välkända och faktiskt högt älskade LunnaMellen, ”Melle” i folkmun. Den blev snabbt en succé. Idag äter skåningarna nästan två miljoner LunnaMelle varje år. De köper den i livsmedelsbutiker, i gatukök och inte minst på idrottsplatser. Många skånska knatteidrottare lär betrakta Mellen som en barndomsvän om ett par decennier.

Idag försiggår Lundacharks hela produktion – sortimentet har vuxit ut till i dagsläget fjorton olika korvar av högsta kvalitet – i den egna fabriken på Gunnesbo i Lund. Maskinparken är toppmodern och erbjuder en näst intill utsläppsfri produktion. All tillverkning i fabriken följer HACCP, en internationell standard för livsmedelssäkerhet.

I anslutning till fabriken kan du köpa korv redan tidigt på morgnarna, en LunnaMelle ”i näven” på fredagsmorgnarna har blivit något av tradition för många. Du kan även handla förpackad korv direkt från produktionen och dessutom erbjuder Lundachark goda korvmenyer i “luckan” vid lunchtid. Välkommen!

Kontakt

Här hittar du alla uppgifter du kan behöva för att komma i kontakt med oss. Glöm inte att välja bra korv!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.